Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli)

Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 3-4 orta uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

Üst sosu için;(servis anında – isteğe bağlı)

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber

Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayalım,ezelim tencereye sıvı yağı alalım salçayı ve toz biberi ekleyip kavuralım ezilmiş patatesi ekleyip karıştıralım tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
  2. Sosu için tereyağı eritelim başka materyaller ile birlikte bir kabın içinde karıştıralım.
  3. 1 yufkayı ortadan 2’ye keselim sostan her yerine sürüp kestiğimiz yufkayı koyalım (yarım ay halinde olucak) ona da sostan sürelim iç harcı şerit üzere bir tarafına koyup yanlardan içe yanlışsız katlayalım.
  4. Daha sonra da rulo halinde saralım istediğiniz boyutta kesip fırın tepsisine alalım tıpkı süreci öteki 2 yufka içinde uygulayalım kalan sosu üstlerine döküp sürelim .
  5. 180° de fırını ısıtıp tepsiye fırına koyalım altı ve üstü kızarana kadar pişirelim, tereyağ eritip toz biber ile karıştırıp üstüne dökebilirsiniz.
  6. Sarımsaklı yoğurt ve sosunu servis anında koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Yufkadan Çıtır Mantı (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği
Ekmek Kızartması ( Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirin )
Lahana Turşusu
Yalancı Tiramisu
Elmalı Rulo Kek
Kumlu Pasta
Hdabla | © 2025 |