Domatesli Yumurta

Domatesli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 3 orta uzunluk yumurta (2 de olur)
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri ( damak tadınıza nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Çok az tereyağ

Domatesli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domateslerin kabuklarını soyalım.
  2. Ardından daire halinde dilimler yapalım. Çok ince olmasın dilimler.
  3. Tavaya zeytinyağı alalım.
  4. Az ısıttıktan sonra domatesleri üzerine koyalım.
  5. Ocağın orta gözünde kısık ateşte domateslerin bir yüzü kızarana kadar bekletelim.
  6. Bir yüzü kızarınca öbür yüzünü çevirelim ve üzerine biraz tuz serpelim.
  7. Ardından minik doğradığımız sarımsakları koyalım.
  8. Biraz da bu yüzü kızarsın sarımsakla birlikte.
  9. Bu sırada yumurta, kaşar peynir, baharatlar ve maydanozu başka bir kasede bir ortaya getirip çırpalım.
  10. Domatesler güzelce suyunu çekip yağına kalınca yumurtalı karışımını domateslerin üzerine dökelim.
  11. Üzerine orta ara minik tereyağ modülleri bırakalım.
  12. Tavanın kapağını kapatalım.
  13. Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  14. Üzeri büsbütün piştiğinde olmuş demektir. Afiyet olsun ☺️.

Domatesli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Dominos Benzeri, Focaccia Yorumu)
Balon Gibi Kabaran Çıtır Zarf Böreği
Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı)
Kuru İncir Tatlısı
Mısır Unlu Bebek Omlet +12
Topalak (Tarhana Köfteli Çorba)
Hdabla | © 2025 |