Domatesli Yumurta
Domatesli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 büyük diş sarımsak
- 3 orta uzunluk yumurta (2 de olur)
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri ( damak tadınıza nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
- Damak tadınıza nazaran tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Çok az tereyağ
Domatesli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domateslerin kabuklarını soyalım.
- Ardından daire halinde dilimler yapalım. Çok ince olmasın dilimler.
- Tavaya zeytinyağı alalım.
- Az ısıttıktan sonra domatesleri üzerine koyalım.
- Ocağın orta gözünde kısık ateşte domateslerin bir yüzü kızarana kadar bekletelim.
- Bir yüzü kızarınca öbür yüzünü çevirelim ve üzerine biraz tuz serpelim.
- Ardından minik doğradığımız sarımsakları koyalım.
- Biraz da bu yüzü kızarsın sarımsakla birlikte.
- Bu sırada yumurta, kaşar peynir, baharatlar ve maydanozu başka bir kasede bir ortaya getirip çırpalım.
- Domatesler güzelce suyunu çekip yağına kalınca yumurtalı karışımını domateslerin üzerine dökelim.
- Üzerine orta ara minik tereyağ modülleri bırakalım.
- Tavanın kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Üzeri büsbütün piştiğinde olmuş demektir. Afiyet olsun ☺️.
Domatesli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







