Kuru İncir Tatlısı
Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler için ;
- 10 adet kuru incir
- 5 adet ceviz
- Ilık su
Şerbeti için ;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı ( eritilmiş )
Servis için ;
- İsteğe bağlı kaymak, antep fıstığı yahut kaymaklı dondurma
Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incirleri bir kaba alalım ve üzerine göz kararı ılık su ekleyip 15 dakika yumuşaması için bekletelim.
- Daha sonra suyunu süzüp incirlerin sap kısmını keselim ve kesik olan kısımları içe gerçek kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirelim.
- Uygun bir tavamızı ocağa alalım ve incirleri yerleştirelim daha sonra şeker, su, süt ve son olarak da eritilmiş tereyağı da ekleyip kısık ateşte 15-20 dk pişirelim ve dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz 👌👌.
Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














