Tahin Pekmezli Kek

Tahin Pekmezli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Tahin Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Tahin ve pekmezi de katıp karıştırdıktan sonra un kabartma tozu ve vanilya da eklenir. Kek hamuru sönmeden yavaş yavaş karıştırılır.
  4. Tereyağı ile yağlanmış (yoksa sıvı yağda olur) kalıba dökülür.
  5. Ortalama 180 derece 45 dk kadar pişirilir. Siz tekrar de fırın farklılıklarını dikkate alarak denetimli bir pişirme yapın.
  6. Kalıptan çıkarıp üzerine tekrar tahin pekmez ve ceviz serperek servis edebilirsiniz. Ben sade servis etmeyi tercih ettim. Afiyet olsun😊.

Tahin Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Soğanlı Bulgur Pilavı
Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı
Pastane Usulü Çok Pratik Supangle
Taze Fasulye Salatası
Su Böreği Tadında Yufka Böreği
Elmalı Tarte Tatin
Hdabla | © 2025 |