Fırında Kolay Adana Köfte

Fırında Kolay Adana Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber ️
  • 1 demet maydanoz
  • İç yağ (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Tereyağı yahut zeytinyağı

Yanına:

  • Domates ve yeşil biber

Fırında Kolay Adana Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve maydanozu rondodan geçirip suyunu sıkın.
  2. Kapya biberi rondodan geçirip kıymaya ekleyin.
  3. İç yağı eklemezseniz tadı kuru düşer ,asıl lezzeti veren yağdır ve baharatları da ek ederek güzelce yoğurun.
  4. Hazırladığımız köfteleri tepsiye yayın ve üzerine ince uzun şerit verin ve üzerlerine küçük küçük modeller yapın, yanlarına domates ve biber dilimleri yerleştirin.
  5. Üzerine tereyağı yahut zeytinyağı gezdirin.
  6. 200°c fırında 15 dk pişirin, fırının en üst tarafına yakın koyun akabinde 5 dk ızgara ayarında pişirin.

Sonuç: yumuşacık, sulu ve lokum üzere köfteler! 😍.

Fırında Kolay Adana Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mükemmel Acuka
Cevizli Üzümlü Çatlak Kurabiye (10 Dakikada Dünyanın En Lezzetli Kurabiyesi)
Mantı Çorbası
Orman Meyveli Cupcake
Reyhan Şerbeti
Bol Malzemeli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |