Sade Poğaça
Sade Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta (sarısını ayırıyoruz üzerine sürmek için akını hamura ek ediyoruz)
- 1 paket maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için;
- Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
Sade Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için birinci evvel sıvı yağ, ılık su, ılık süt ,yumurta akı ,maya ,şeker çırpıcı ile çırpalım şekerin eridiğinden emin olduktan sonra 1 su bardağı unu ek edelim çırpma teli ile çırpalım daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Ben yemek kaşığı ile denetimli bir formda ek ettim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edelim yaklaşık toplamda 5 su bardağı kadar un ek ettim.
- Hamurumuzu mayalanmaya alalım 45 dakika üzeri kapalı streç sinema ile yahut pak bir poşetin içine koyabilirsiniz ben poşetin içine koydum mayalanan hamurumuzun havasını almak için biraz daha yoğuralım.
- Hamurumuzdan 1 yemek kaşığı kadar olacak formda hamur alalım ve elimizle hal verelim tepsimize dizelim üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim ve çörek otu ve susamı üzerine serpelim.
- 15 dakika tepside mayalayalım fırınımızın tabanına ısıyı kaldıracak bir borcama su koyalım ve fırının tabanına koyalım 180 derecede fırınımızın 3 rafına 25 dakikada pişirelim.
Sade Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











