Limon Ve Ahududulu Cheesecake
Limon Ve Ahududulu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- 2 paket yulaf bisküvi
Krema için;
- 700 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
Üzeri için (limon);
- 1 adet limon kabuğu
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
Ahududu kısım için;
- 200 gram ahududu
- Yarım çay bardağı su (nişasta için )
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
Süsleme için;
- Böğürtlen
- Aronya
- Limon
- Nane
- Yaban mersini
Limon Ve Ahududulu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvileri ezip, tereyağ katıp karıştıralım. Kelepçe kalıbımıza yağlı kağıt geçirip bisküvi karışımını dökelim ve bardakla bastırarak düzleyelim. Buzdolabında krema hazırlayana kadar bekletelim.
- Fırını 170 derece fansız ayara ayarlayıp altına bir tepsi koyup tepsiye su koyalım.
- Labneyi, şekeri kaba alıp çırpalım. Krema,un,nişasta, vanilya ve 3 yumurtayı ek edip çok sulandırmadan çırpalım.
- Fırının ızgara kısmına koyup 1 saat kapak açmadan pişirelim. Kabaracak ve salladığınızda çok sallamayan bir kıvamda olduğunda kapalım 1 saat ülkü. Sonrasında fırının kapağını aralık bırakıp bir saat bekletelim.
- 2 desen yapmak isteyenler için yağlı kağıdı ortasını biraz kesip yerleştirdim. Sağ ve sola başka ayrı dökmek için.
- Limon kabuklarını rendeleyelim. Nişastayı suda açalım ve tüm gereçleri karıştırıp köpürüp jölemsi bir kıvam alana kadar pişirelim. Sıcakken bir kısmına dökelim.
- Ahududuyu şekerleri tavaya alalım. Nişastayı yarım çay bardağı suda açalım ve tüm gereçleri karıştırıp köpürüp jölemsi bir kıvam alana kadar pişirelim. Sıcakken öbür kısmına dökelim.
- Biraz soğuyunca süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limon Ve Ahududulu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









