Şeftalili Kek

Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Şeftali
  • File badem yahut fındık kırığı

Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, yoğurt, sıvı yağ ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar çırpalım. 1 su bardağı üzerinin sosu için ayıralım.
  2. Kalan karışıma 3 yumurtayı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpalım.
  4. Altına yağlı kâğıt serdiğimiz kelepçeli kabımıza boşaltıyoruz.
  5. Dilimlediğimiz şeftalileri kek harcımızın üzerine diziyoruz. Şeftalilerimiz ne çok ince nede kalın olmalı.
  6. Üzerine file badem serpiştirdikten sonra evvelden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından aldığımız kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ayırdığımız sosu üzerine döküyoruz.

✨ kelepçeli kalıbım 19 cm di, 22 yahut 24 cmlik kalıplarda da yapabilirsiniz lakin 1 tık daha ince olur.
✨ olağan kek harçlarına nazaran kekiniz daha koyu oluyor buda üzerine dilimlediğimiz meyve dilimi alta çökmüyor.
✨ üzerine dizdiğimiz meyve tartı yaptığı için çok fazla kabarmıyor tasa etmeyiniz.

Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patlıcan Kebabı
Salçalı Bulgur Pilavı
Kolay Çi Börek
Kremalı Peynirli Tartonelli
Fırında Başamel Soslu Mantar
Akşam Menüsü
Hdabla | © 2025 |