Karışık Kaşık Turşu

Karışık Kaşık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

Sebzeler için;

  • Çeyrek beyaz lahana yahut sarmalık lahana
  • 3 ince uzun salatalık
  • 5 adet orta uzunluk havuç
  • 3 adet ince uzun acur
  • 3 adet kelek
  • 9-10 adet orta domates
  • 2 baş sarımsak
  • 60 adet nohut tanesi
  • 10 adet küçük acı cin biberi
  • 5 adet jalepeno biberi
  • 10 adet orta uzunluk yeşil acı biber
  • 10 adet çarliston biber
  • Çeyrek karnabahar

Suyu için;

  • 8 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 litre üzüm sirkesi
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 litre su

Karışık Kaşık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeler yıkandıktan sonra çok küçük doğranır ve karıştırılır.
  2. Büyükçe bir turşu kavanozunun tabanına nohut tanesi yerleştirilir.
  3. Hazırlanıp karıştırılan sebzeler kavanoza doldurulur.
  4. Başka bir kapta hazırlanan turşu suyu, kavanozdaki sebzelerin üzerine ek edilir.
  5. Ağzına düz bir süzgeç gerilerek kavanozun kapağı kapatılır.
  6. Bu formda kapağı hiç açılmadan serin bir yerde 2–4 hafta ortası bekletilir.

Afiyet olsun.

Karışık Kaşık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frında Soslu Palamut Balığı
Soğuk Baklava
Browni Tadında Islak Kurabiye
Limonlu Yoğurt Tatlısı
Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı
Mango Avokado Salata
Hdabla | © 2025 |