Zeytinyağlı Ispanak

Zeytinyağlı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Zeytinyağlı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları güzelce yıkayıp temizliyoruz.
  2. Tencereye zeytinyağını koyuyoruz.
  3. Soğanları küp küp doğrayıp, tencereye ekliyoruz.
  4. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Üzerine ıspanakları ekleyip biraz karıştırıyoruz.
  6. Son olarak pirinci, suyu ve tuzu ekleyip, pişirmeye bırakıyoruz.
  7. Orta ateşte 25-30 dk kadar pişirdikten sonra kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz.

Afiyet olsun 🌸

Zeytinyağlı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pankek
Çocukluğumuzun Nefis Kurabiyesi Portakallı Kuru Üzümlü Anne Kurabiyesi
Kıymalı Pişi
Sebzeli Şehriye Pilavı
Ustasından Siparişlik Pastane Poğaçası (Lezzeti Bambaşka Garantili Tarif!)
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Usulü Harika Umaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |