Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça

Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Susam

Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru maya süt ve suyu kaba alalım.
  2. Güzelce çırpıp üstünü kapatalım 20 dakika bekleyelim.
  3. 20 dakikanın sonunda açalım ve içine sıvı yağ şeker tuz yumurta ve un ekleyelim.
  4. Sonrasından güzelce yoğurup, 1 saat dinlendirelim.
  5. 1 saatin sonunda havasını alıp, elimizle yuvarlayıp içine zeytin, çikolata, kaşar, peynir vb. ekleyip elimizle yuvarlayalım.
  6. Tepsiye aldığımız poğaçaların üstüne yumurta sarısı ve susam ekleyin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyalım 25-30 dk sonra sunuma hazır. Afiyet olsun😋.

Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Hurma Topları
Hatay Mıhlaması
Baton Yaş Pasta
Ev Usulü Adana
Milföy Simit
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Hdabla | © 2025 |