Susamlı Toplar

Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarılar içine aklar dışına ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un

Bulamak için;

  • Beyaz susam
  • Yumurta akı

Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler yoğurma kabına alınır yoğrulur.
  2. Küçük toplar yapılır evvel yumurta akına sonra susama her tarafı bulanır. Tepsiye dizilir.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 35-40 dk denetimli formda pişirilir.

Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Saplı Sebze Çorbası
Vişne Soslu Treliçe
Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma
Ispanaklı Gül Böreği
Kısır
Kakaolu Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |