Meyveli Yulaf Lapası
Meyveli Yulaf Lapası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tepeleme kaşık ince öğütülmüş yulaf
- 1 bardağa yakın süt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 büyük muz
- 1 avuç yaban mersini
- Biraz frambuaz
- 1-2 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
- Ezilmiş antep fıstığı
Meyveli Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ufak bir tencereye yulafı koyuyoruz. Yakaşık yarım bardak geçecek kadar sütü ek ediyoruz. Devamlı karıştırarak pişiriyoruz ve kaynayınca kalan sütü de denetimli olarak ekleyip çok cıvık da olmayan çok ağır,koyu da olmayan bir kıvama getiriyoruz.
- Ocağın altını kapatıp muzun yarısını eziyoruz ve bal ile birlite ek ediyoruz,karıştırıyoruz.
- Hazır olan yulaf lapasını bir kaseye alıp kalan muzu dilimliyoruz ve üzerine halini bozmadan koyuyoruz. Kenarlarına yaban mersinlerini yerleştiriyoruz. Frambuazı da ekleyip fıstık ezmesini döktükten sonra üzerini antep fıstığı ile süslüyoruz.
Meyveli Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








