Balık Çorbası

Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 lt su
  • 300 gram balık eti
  • 1 adet havuç
  • 2 yaprak defne
  • 1 adet patates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Terbiyesi için; 1 adet limon
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 kaşık un

Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıklar haşlarken defne yaprağı ekleyin. Haşlandıktan sonra dikkatlice ufalayarak kılçıklarından ayırın.
  2. Balığın haşlandığı suyu süzün (kılçık vs kaçmış olabilir diye) suya patates ve havuçları küp küp doğrayıp ekleyin yumuşamaya başladıklarında balık etlerini ekleyin.
  3. Terbiye için olan un, yumurta sarısı ve limonu yeterlice karıştırıp çorbanın içinden balık suyu alıp karıştırın ve çorbaya yavaşça ek edin.
  4. Terbiyeyi de ekledikten sonra dereotu, maydanoz ekleyin. Biraz daha piştikten sonra hazır.

Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limon Ve Ahududulu Cheesecake
Etli Patates Yemeği
Çay Saati Menüsü
Kek Tarifi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Yoğurtlu Havuç Salatası
Hdabla | © 2025 |