Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi (Videolu)
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su (300 ml)
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3.5 yada 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arası için;
- 75 gram margarin yada tereyağ (tereyağ kullanacaksanız ölçüsünü biraz azaltın)
Üzeri için:
- 1yumurta sarısı
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker ve ılık suyu ekleyelim etkinleşmesi için birazcık bekleyelim üzerine tuz ve sıvı yağını ekleyelim denetimli bir formda onu da ekleyip yoğuralım ne sert ne yumuşak olacak yarım saat malansın.
- Elimize bir damla sıvı yağ damlatıp hamuru on eşit modüle bölelim beze alalım üzerine margarini eşit bir halde paylaştıralım üzerine streçle örtelim 5 dakika bekleyelim.
- Hamurlarımızı pasta tabağı formunda açalım hepsine bu süreci uygulayalım birinci açtığımız hamuru genişletebildiğimiz kadar genişletelim iki kenarını katlayıp rulo biçiminde saralım, tüm hamurlara bu süreci uygulayalım üzerini örtelim 5 dakika daha bekleyelim.
- Beklerken fırını 50°’de ısıtalım sıra ile hamurlarımızı alalım uzunlamasına bastıralım bir zıt bir düz olacak formda döndürelim açma biçimini verelim, tepsiye yerleştirelim.
- Isıttığımız fırında 10 dakika tepsi mayası yaptıralım üzerine yumurta sarısını sürelim, haşhaş atalım 190° fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun ayrıntılı anlatım👇🏻.
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












