Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi (Videolu)

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 3.5 yada 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arası için;

  • 75 gram margarin yada tereyağ (tereyağ kullanacaksanız ölçüsünü biraz azaltın)

Üzeri için:

  • 1yumurta sarısı

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker ve ılık suyu ekleyelim etkinleşmesi için birazcık bekleyelim üzerine tuz ve sıvı yağını ekleyelim denetimli bir formda onu da ekleyip yoğuralım ne sert ne yumuşak olacak yarım saat malansın.
  2. Elimize bir damla sıvı yağ damlatıp hamuru on eşit modüle bölelim beze alalım üzerine margarini eşit bir halde paylaştıralım üzerine streçle örtelim 5 dakika bekleyelim.
  3. Hamurlarımızı pasta tabağı formunda açalım hepsine bu süreci uygulayalım birinci açtığımız hamuru genişletebildiğimiz kadar genişletelim iki kenarını katlayıp rulo biçiminde saralım, tüm hamurlara bu süreci uygulayalım üzerini örtelim 5 dakika daha bekleyelim.
  4. Beklerken fırını 50°’de ısıtalım sıra ile hamurlarımızı alalım uzunlamasına bastıralım bir zıt bir düz olacak formda döndürelim açma biçimini verelim, tepsiye yerleştirelim.
  5. Isıttığımız fırında 10 dakika tepsi mayası yaptıralım üzerine yumurta sarısını sürelim, haşhaş atalım 190° fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun ayrıntılı anlatım👇🏻.

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı Kurabiye
Humus
Limonlu Çatlak Kurabiye
Hasta Çorbası
Ispanaklı Tuzlu Kek
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Hdabla | © 2025 |