Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote
Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- 3 adet domates
- 3 adet acı yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranan tavuk etleri tencereye alınır ve suyunu salıp tekrar çekince zeytinyağı da eklenir ve bir kaç cins daha çevrilir.
- Bu ortada soğan, sarımsak ve biberler yemeklik doğranır. Tavuklara birinci evvel soğan, 4-5 dakika sonra da sarımsak ve biberler ek edilir. Tavuk etlerinin fazla dağılmamasına dikkat edilerek orta ara alt üst edilerek çevrilir.
- Daha sonra salça katılır ve biraz kavrulur. Son olarak da yemeklik doğranan domates ve temizlenip doğranan mantarlar ek edilir, karıştırılır.
- En son suyu ve baharatları eklenir ve 15 dakika kadar pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir. 👩🍳 afiyet olsun.
Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















