Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote

Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • 3 adet domates
  • 3 adet acı yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz

Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğranan tavuk etleri tencereye alınır ve suyunu salıp tekrar çekince zeytinyağı da eklenir ve bir kaç cins daha çevrilir.
  2. Bu ortada soğan, sarımsak ve biberler yemeklik doğranır. Tavuklara birinci evvel soğan, 4-5 dakika sonra da sarımsak ve biberler ek edilir. Tavuk etlerinin fazla dağılmamasına dikkat edilerek orta ara alt üst edilerek çevrilir.
  3. Daha sonra salça katılır ve biraz kavrulur. Son olarak da yemeklik doğranan domates ve temizlenip doğranan mantarlar ek edilir, karıştırılır.
  4. En son suyu ve baharatları eklenir ve 15 dakika kadar pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir. 👩‍🍳 afiyet olsun.

Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Misket Kurabiye
Cennet Hurması Puding
Kıymalı Cipsli Tortilla
Yaş Meyvelerden Yaz Keki
Rulo Milföy Pizzalar
Lahmacun (Fırında)
Hdabla | © 2025 |