Gırık
Gırık Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Göz kararı su (mantı hamuru kıvamında olacak 1 su bardağı kâfi olur lakin un kalitesine nazaran değişiyor)
İç harcı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 4,5 su bardağı kaynar su ( haşladığınız tavuğun suyunu da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası domates de olabilir
- 1 tavuk göğsü (haşlanmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerindeki sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Gırık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tereyağını tavada güzelce eritip salçayı ekleyelim üstüne haşlayıp didiklediğimiz tavukları atalım. Biraz kavuralım. Akabinde pirinçi koyalım ve güzelce karıştıralım. Baharatları ve suyuda ekleyip kısık ateşte pirinçin suyu çekmesini bekleyelim.
- Hamur için; unu, tuzu ve suyu yoğurup sert kıvamlı bir hamur yapalım üzerini örtüp biraz dinlendirelim. Sonra hamuru açıp içine hazırladığımız harçtan koyup bohça üzere kapattalım.
- Hazırladığımız gırıkları kaynar suya atalım ve haşlayalım çok fazla haşlamıyoruz en fazla 6-7 dk kâfi oluyor hamurunuz kalınsa daha uzun müddet bekletebilirsiniz.
- Üzerine sosumuzu yapıp gırıklarımızın üzerinde gezdirelim ve sıcak servis edelim.
Gırık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















