Gırık

Gırık Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Göz kararı su (mantı hamuru kıvamında olacak 1 su bardağı kâfi olur lakin un kalitesine nazaran değişiyor)

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4,5 su bardağı kaynar su ( haşladığınız tavuğun suyunu da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası domates de olabilir
  • 1 tavuk göğsü (haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerindeki sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Gırık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağını tavada güzelce eritip salçayı ekleyelim üstüne haşlayıp didiklediğimiz tavukları atalım. Biraz kavuralım. Akabinde pirinçi koyalım ve güzelce karıştıralım. Baharatları ve suyuda ekleyip kısık ateşte pirinçin suyu çekmesini bekleyelim.
  2. Hamur için; unu, tuzu ve suyu yoğurup sert kıvamlı bir hamur yapalım üzerini örtüp biraz dinlendirelim. Sonra hamuru açıp içine hazırladığımız harçtan koyup bohça üzere kapattalım.
  3. Hazırladığımız gırıkları kaynar suya atalım ve haşlayalım çok fazla haşlamıyoruz en fazla 6-7 dk kâfi oluyor hamurunuz kalınsa daha uzun müddet bekletebilirsiniz.
  4. Üzerine sosumuzu yapıp gırıklarımızın üzerinde gezdirelim ve sıcak servis edelim.

Gırık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Muzlu Bebek Pankeki
Balon Pişi
Sütlaç
Karnabahar Graten
Ispanaklı Fellah Köftesi
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |