Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tarifi
Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 250 – 300 gram kahverengi kültür mantarı
- 2 diş sarımsak yahut sarımsak tozu
- Kırmızı toz biber
- Kekik ( ben göz kararı kullandım)
- Tuz
- Zeytinyağı
Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce silip, doğrayın.
- Tavada yağı kızdırın ve mantarları ekleyin. Kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar kavurun.
- Mantarlar hafif sönmeye başlayınca sarımsağı ve baharatları ek edin. En son tuzu ekleyin.
- Kısık ateşte kavurup ocağın altını kapatın.
Not:Bu tanımı yalnızca kahverengi kültür mantarıyla değil, istiridye mantarı yahut kräuterseitlinge (kral istiridye mantarı) ile de deneyebilirsiniz. Daha ağır bir aroma ve farklı bir doku elde etmiş olursunuz.
Servis Önerisi:Izgara tavuk ya da kırmızı etin yanına garnitür olarak ekleyebilirsiniz. Kahvaltıda omlet içine koyarak farklı bir lezzet katabilirsiniz.
Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








