Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti
Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler
- 2 deste reyhan
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 litre kaynar (sıcak) su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Reyhanı ayıklayıp bol su ile düzgünce yıkayalım.
- Yıkanan reyhanları bir kaba alıp, üzerine şekeri ilave edip, elimizle ovalayarak ezelim ki rengini ve tadını güzelce versin.
- Ezilip suyu çıkan reyhanları kaynattığımız sıcak suyun içerisine boşaltıp karıştıralım.
- Ardından 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyelim ve karıştıralım renginin çabucak döndüğünü fark edeceksiniz.
- Tenceremizin kapağı yarım açık olacak halde kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan şerbetimizi ince bir süzgeç yardımıyla süzelim.
- Buzdolabına koyup düzgünce soğuyana kadar bekletelim ve reyhan şerbetimiz hazır. Herkese afiyet olsun.
Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















