Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti

Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 deste reyhan
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 litre kaynar (sıcak) su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Reyhanı ayıklayıp bol su ile düzgünce yıkayalım.
  2. Yıkanan reyhanları bir kaba alıp, üzerine şekeri ilave edip, elimizle ovalayarak ezelim ki rengini ve tadını güzelce versin.
  3. Ezilip suyu çıkan reyhanları kaynattığımız sıcak suyun içerisine boşaltıp karıştıralım.
  4. Ardından 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyelim ve karıştıralım renginin çabucak döndüğünü fark edeceksiniz.
  5. Tenceremizin kapağı yarım açık olacak halde kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan şerbetimizi ince bir süzgeç yardımıyla süzelim.
  7. Buzdolabına koyup düzgünce soğuyana kadar bekletelim ve reyhan şerbetimiz hazır. Herkese afiyet olsun.

Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Yeşillik Salatası
Cantık (Bursanın Meşhur Lezzeti)
Patatesli Pastane Açması
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek (Videolu)
Tavuk Pirzola Dolması
Karnabahar Kızartması
Hdabla | © 2025 |