Karışık Turşu

Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 havuç
  • 1 kg acur
  • 1 kg jelapano biber
  • 500 gram köy biberi
  • 300 gram yeşil domates
  • 2 kg kornişon
  • 4 baş sarımsak
  • Sirke
  • Su
  • Kaya tuzu
  • Limon tuzu

Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün gereçleri hepsini yıkıyoruz isterseniz doğrayabilirsiniz lakin ben çok doğramayı tercih etmedim yalnızca küçük bir kavanozu doğradım, başkalarını bütün halinde karışık bir formda beş litrelik 3.5 litrelik ve bir litrelik kavanozlara doğramadan kurdum ortalarına sarımsak ekledim.
  2. Daha sonra bidonların yarısına su yarısını da sirke gelecek biçimde sıvılarını ekledim, dört yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon tuzu beş litrelik için ekledim.
  3. Bir litrelik içinde bir yemek kaşığı kaya tuzu bir tatlı kaşığı limon tuzu ekledim ve turşularımı kurdum burada tuzunu ve ekşisini kendi damak tadınıza nazaran arttırıp azalttırabilirsiniz hanımlar ancak tuz turşunun erimesini engelleyecektir hafif besbelli olmasında tadında hiçbir sakınca yoktur bu yüzden ben birazcık fazla kullandım deneyecek olan herkese afiyet olsun şimdiden.

Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Başka Fırın Tavuk Yemeyeceksiniz (Müthiş Marinasyon)
Köfteli Şehriye Çorbası
Sultan Sarması (Saray Sarması)
Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif)
Nuggetlı Salata Tarifi(Her Şeyin Fazlası Salatası)
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |