Acılı Domates Ezmesi
Acılı Domates Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg yumurta domates
- Yarım kilo acı kil biber
- 1 kilo tatlı kil biber
- 2 baş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
Acılı Domates Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domates, biber, sarımsak robottan geçiriniz. Geniş bir kaba bütün materyalleri ekleyip maydanozu doğrama tahtasında doğrayıp ekleyip saklama şişelerini koyun.
- 1 gün dışarıda bekledikten sonra kapakları kapatıp buzdolabında saklayınız. İsteğe nazaran tuz ve sıvı yağ ek edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Acılı Domates Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








