Demir Tatlısı

Demir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
  • 1 tutam tuz

Çay bardağı ölçüsü 100 ml

Demir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve tuzu biraz çırpalım, yoğurt ve suyu ekleyip az karışıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice çırparak pütürsüz bir hamur elde edelim, vaktiniz varsa 10 dk dinlendirelim.
  2. Yağı tencereye koyup, ocakta kızdıralım, kalıbı yağın içerisine koyup kızmasını bekleyelim.
  3. Kızan kalıbı hamurun içerisine batırıp hamur kalıbın üzerini geçmesin kalıbı hamurdan çıkarıp, kızgın yağın içerisine alalım, hafifçe sallayarak hamurun kalıptan çıkmasını sağlayalım.
  4. Hamurun bir tarafının kızartıp çevirip öteki tarafınıda kızartalım yağdan çıkarıp havlu kağıt üzerine alalım, bu formda hamur bitene kadar devam edelim.
  5. Servis tabağına alıp servis ederken üzerine koyu kıvamlı şerbet dökelim.

Demir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabaharı Sevdiren Tarif
Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı
Etli Lahana Sarma Tarifi – Pratik Ve Lezzetli! (Videolu)
Katmer Poğaça (Videolu)
Bebekler İçin Bağışıklık Güçlendirici Lezzetli Mama
Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |