Demir Tatlısı
Demir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
- 1 tutam tuz
Çay bardağı ölçüsü 100 ml
Demir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve tuzu biraz çırpalım, yoğurt ve suyu ekleyip az karışıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice çırparak pütürsüz bir hamur elde edelim, vaktiniz varsa 10 dk dinlendirelim.
- Yağı tencereye koyup, ocakta kızdıralım, kalıbı yağın içerisine koyup kızmasını bekleyelim.
- Kızan kalıbı hamurun içerisine batırıp hamur kalıbın üzerini geçmesin kalıbı hamurdan çıkarıp, kızgın yağın içerisine alalım, hafifçe sallayarak hamurun kalıptan çıkmasını sağlayalım.
- Hamurun bir tarafının kızartıp çevirip öteki tarafınıda kızartalım yağdan çıkarıp havlu kağıt üzerine alalım, bu formda hamur bitene kadar devam edelim.
- Servis tabağına alıp servis ederken üzerine koyu kıvamlı şerbet dökelim.
Demir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











