Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 kısım taze soğan
- 1 orta uzunluk domates
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı bulguru bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyumuzu koyup üstünü kapatıp bir kenara bırakıyoruz.
- Sonra bulgur kenarda olurken biz ocakta yağ, soğan ve salçayı koyup kavuruyoruz. Olunca ocaktan alıyoruz.
- Son olarakta sebzelerimizi küp küp doğrayıp boyuyoruz ve geri kalanlarıda koyup, karıştırdıktan sonra hazır oluyor. Afiyet olsun 😊
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







