Patlıcan Yemeği

Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk kapya biber
  • 3 adet domates rendelenmiş yada sos
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 su bardağı su

Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı patlıcanları alacalı soyup tam tabanından olmayacak biçimde dilimleyin acı suyu çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletin, daha sonra kurulayın.
  2. Büyük uygun bir tavaya sıvı yağ ek edin, patlıcanları önlü gerili kızartıp kenara alın.
  3. Aynı tavanın içine iri doğranmış biberleri ek edip kızartıp, kenara alın.
  4. Aynı tavanın içine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun, üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip, güzelce kavurun salçayı ekleyip kavurun domates sosunu ekleyip kavurun, baharatlarını ek edip, karıştırın.
  5. Üzerine bir su bardağı su ekleyin kaynamaya başlayınca üzerine patlıcanları sıralayın, kızarmış biberleri ek edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İstediğiniz formda servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌

Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Püresi
Islak Kek Tadında Enfes Kakaolu Kek
Çilekli Frappe
Çilekli Magnolia
Bal Kabaklı Kaşık Mama
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |