Karışık Dolma

Karışık Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 40 adet dolmalık

İç harcı için;

  • 40 yemek kaşığı dolmalık pirinç (her dolma için 1 yemek kaşığı)
  • Tepeleme 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 fincan nar ekşisi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kurunane
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 küçük baş sarımsak
  • 3 orta uzunluk domates

Sosu için;

  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Karışık Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve patlıcanların içini dolma oyacağı ile oyalım. Biberlerin de sapını koparıp içindeki bizirlerini temizleyelim.
  2. Bütün dolmalıkları güzelce yıkayalım.
  3. İç harcı için pirinçi yıkayıp uygun bir kaba yahut tepsiye alalım.
  4. Domates salçası, nar ekşisi, sıvı yağ, kuru nane, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyelim.
  5. Soğan ve sarımsakları el blenderından geçirip için harca ekleyelim.
  6. Domateslerin de kabuğunu soyalım. İster blenderdan geçirelim ister küçük küçük ve küp küp doğrayalım ve harca ekleyelim.
  7. İç harcının materyalleri eklendikten sonra güzelce karıştıralım.
  8. Dolmalıkların 4’te 3’ü dolacak halde için harcı dolduralım.
  9. Dolmaları tencereye dizelim.
  10. Sosu için uygun bir kaba su, salça ve yağı alıp karıştıralım.
  11. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine dökelim.
  12. Tencereyi ocağa alalım. Kısık ateşte pirinçler ve dolmalıklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Not:Ben kalabalık konuğum için çok ölçülü yaptım. Kişi sayısına nazaran gereç ölçüsünü ayarlayabilirsiniz.

Karışık Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Nefis Sebzeli Dolma
Fırında Sardalye Balığım
Diyet Kahvaltı Tabağı
Yumuşacık Peynirli Dereotlu Poğaça
Sebzeli Kaşarlı Köfte
Keşkek Yatağında Kuzu İncik
Hdabla | © 2025 |