Karışık Dolma
Karışık Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 40 adet dolmalık
İç harcı için;
- 40 yemek kaşığı dolmalık pirinç (her dolma için 1 yemek kaşığı)
- Tepeleme 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 fincan nar ekşisi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Kurunane
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 küçük baş sarımsak
- 3 orta uzunluk domates
Sosu için;
- 6 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karışık Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve patlıcanların içini dolma oyacağı ile oyalım. Biberlerin de sapını koparıp içindeki bizirlerini temizleyelim.
- Bütün dolmalıkları güzelce yıkayalım.
- İç harcı için pirinçi yıkayıp uygun bir kaba yahut tepsiye alalım.
- Domates salçası, nar ekşisi, sıvı yağ, kuru nane, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyelim.
- Soğan ve sarımsakları el blenderından geçirip için harca ekleyelim.
- Domateslerin de kabuğunu soyalım. İster blenderdan geçirelim ister küçük küçük ve küp küp doğrayalım ve harca ekleyelim.
- İç harcının materyalleri eklendikten sonra güzelce karıştıralım.
- Dolmalıkların 4’te 3’ü dolacak halde için harcı dolduralım.
- Dolmaları tencereye dizelim.
- Sosu için uygun bir kaba su, salça ve yağı alıp karıştıralım.
- Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine dökelim.
- Tencereyi ocağa alalım. Kısık ateşte pirinçler ve dolmalıklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Not:Ben kalabalık konuğum için çok ölçülü yaptım. Kişi sayısına nazaran gereç ölçüsünü ayarlayabilirsiniz.
Karışık Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











