Tavuk Baget Kızartma

Tavuk Baget Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Baget Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bagetleri temizleyip yıkayalım tencerede su ve tuz ek ederek haşlayalım.
  2. Yumurtayı çırpalım ikinci bir kaba un, koyalım öteki 3. Bir kaba galeta, mısır unu ve baharatları da ek ederek güzelce karıştıralım.
  3. Bagetlerin suyunu süzdürelim evvel una sonra yumurtaya sonra da galeta un baharat karışımına bulayıp kızgın yağda alt üst pembeleşene kadar kızartalım afiyet olsun.

Tavuk Baget Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Şehriye
Tahinli Kaymaklı Hurma
Hamsiköy Sütlacı
Mantar Soslu Biftek
Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu
Adana Usulü Kuru Dolma
Hdabla | © 2025 |