Orman Meyveli Pasta

Orman Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için ;

  • 1 su bardağı süt

Mousse krema için ;

  • 2 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150 gram sütlü 100 gram bitter çikolata

Sos için;

  • 1 kase orman meyvesi yada vişne
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Orman Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek materyalleri çırpılarak 24 cm kelepçeli pişirme kabında pişirilir.
  2. Pişince sıcak kek soğuk sütle ıslatılır.
  3. Pudra şekeri ve 2 paket krema 5- 6 dk boyunca çırpılır kıvam alır.
  4. Bitter ve sütlü çikolata benmari yöntemi eritilir.
  5. Karışıma eklenerek tekrar çırpılır.
  6. Kekin üstüne hazırlanan krema eşit biçimde dağıtılır.
  7. Dolapta 40 -60 dk ortası soğumaya bırakılır.
  8. O sırada sos için gereçler ocağa alınır karıştırılarak pişirilir.
  9. Soğuyunca kremanın üstüne eklenir.
  10. 12-20 saat dolapta bekletilmesi önerilir sonrasında servis edilir. Afiyet olsun 🌸.

Orman Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Karnabahar Çorbası
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Pastane Poğaçası
Kakaolu Islak Kurabiye
Havuç Dilimi Baklava
Supangleli Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |