Kayık Kıymalı Kabak
Kayık Kıymalı Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 400 gram kıyma
- 1 tane kapya biber (yeşil olan)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için;
- 4 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı salça
- Biraz sıvı yağ
Kayık Kıymalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kabakları ortadan ikiye bölüp ortasını kaşık yardımı ile ayıklıyoruz tepsimize diziyoruz.
- Peşinden kıymalı harcı için sıvı yağ ve soğanlarımızı tavaya alıyoruz. Düzgünce kavurduktan sonra kıymamızı ekliyoruz.
- Pişen kıymamızı ortadan ikiye böldüğümüz kabağımızın ortasına koyuyoruz .
- Sos için tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Salçalı sosunu tepsinin tabanına döktükten sonra 180 derece 60 dakika boyunca fırına veriyoruz.
- Kabaklar iyicene yumuşayıp piştikten sonra üzerine kaşar peynir ekliyoruz (isteğe bağlı). Servis için hazır afiyet olsun.
Kayık Kıymalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






