Yulaf Poğaça

Yulaf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 avuç kurutulmuş domates
  • 1 avuç maydanoz(incecik kıydım)
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı susam(yağsız tavada kavurdum)
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 2 dilim kaşar peynir (orta kalınlıkta olacak dilimler)
  • 2 dilim beyaz peynir yahut 2 yemek kaşığı tulum peyniri(ben yalnızca kaşar peynir kullandım)

Yulaf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırdım.
  2. Bir kaşık aldım elimle olabildiğince form vermeye çalıştım, muntazam bir formu olmuyor zira materyallerin birbirine yapıştığını hissettiğiniz an biçim vermeyi bırakın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin soğuk fırına koyun fırını 180 dereceye ayarlayın 10-15 dakika pişirin çok kızarmasını beklemeyin yanmaya dönüyor çabucak.

O kadar hoş ki tadı kesinlikle denemelisiniz.

Yulaf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Çaylı Muffinler (Okul Beslenmesi İçin İdeal)
Yaban Mersinli Kek
Çilekli Yumoṣ Kek (Az Ölçü)
Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye
Minik Pide Tarifi (Videolu)
Sivas Kömbesi (Patatesli)
Hdabla | © 2025 |