Yulaf Poğaça
Yulaf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 avuç kurutulmuş domates
- 1 avuç maydanoz(incecik kıydım)
- 2 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı susam(yağsız tavada kavurdum)
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 2 dilim kaşar peynir (orta kalınlıkta olacak dilimler)
- 2 dilim beyaz peynir yahut 2 yemek kaşığı tulum peyniri(ben yalnızca kaşar peynir kullandım)
Yulaf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeyi bir kapta karıştırdım.
- Bir kaşık aldım elimle olabildiğince form vermeye çalıştım, muntazam bir formu olmuyor zira materyallerin birbirine yapıştığını hissettiğiniz an biçim vermeyi bırakın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin soğuk fırına koyun fırını 180 dereceye ayarlayın 10-15 dakika pişirin çok kızarmasını beklemeyin yanmaya dönüyor çabucak.
O kadar hoş ki tadı kesinlikle denemelisiniz.
Yulaf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








