Kıymalı Rulo Patates
Kıymalı Rulo Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Kıymalı harç için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 -400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Süslemek için;
- Tercihe bağlı maydanoz
- Kırmızı biber
Kıymalı Rulo Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi soyup, yıkayalım. Rendenin büyük kısmı ile rendeleyelim.
- Daha sonra patateslerimizin suyunu sıkalım ve uygun bir kaba alalım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini, doğradığımız maydanozu, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Sonrasında patatesli harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşaltalım ve patateslerimizi 1 cm kalınlığında, dikdörtgen olacak formda yayalım.
- Tepsimizi fırının alt raflarına yerleştirelim ve 180°c fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
- Bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya zeytinyağı ve kıymayı alalım ve kavuralım.
- Sonrasında doğradığımız soğanı, yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Domates salçasını da ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Ardından sıcak suyu da ek edelim.
- Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kıymalar suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Altı ve üzeri güzelce kızaran patatesimizi fırından alalım, üzerine kıymalı harcı dökerek her tarafı eşit oalcak formda yayalım.
- Pişirme kağıdı yardımı ile patatesimizin uzun kenarından başlayarak rulo halinde saralım.
- Son olarak hazırladığımız rulonun üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Kıymalı Rulo Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










