Mısır Sarma
Mısır Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram haşlanmış mısır
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ
İçine; (burası opsiyonel, ekleme çıkarma yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı labne peynir
- 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt
- 2 sap maydanoz
- Nane ya da yeşil soğan
- 1-2 kutu ton balığı (1 paket 75 gr)
- Közlenmiş kapya biber
- Salatalık dilimleri
- Havuç dilimleri
Mısır Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mısır, kaşar peynir, tuz ve zeytinyağı bir ortaya getirip karıştıralım ve yağlı kağıt üzerine sererek 200 derecede 20 dk pişirelim. Üzeri gereğince kızarana kadar.
- Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Mısır soğuyunca; labne, yoğurt ve yeşilliği karıştıralım.
- Mısırın yarısına bu karışımı sürelim.
- Üzerine dilediğiniz başka gereçleri ekleyelim.
- Mısırı ikiye katlayıp afiyetle yiyelim ❤️.
Mısır Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










