Mısır Sarma

Mısır Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram haşlanmış mısır
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ

İçine; (burası opsiyonel, ekleme çıkarma yapabilirsiniz)

  • 1 yemek kaşığı labne peynir
  • 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • 2 sap maydanoz
  • Nane ya da yeşil soğan
  • 1-2 kutu ton balığı (1 paket 75 gr)
  • Közlenmiş kapya biber
  • Salatalık dilimleri
  • Havuç dilimleri

Mısır Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mısır, kaşar peynir, tuz ve zeytinyağı bir ortaya getirip karıştıralım ve yağlı kağıt üzerine sererek 200 derecede 20 dk pişirelim. Üzeri gereğince kızarana kadar.
  2. Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  3. Mısır soğuyunca; labne, yoğurt ve yeşilliği karıştıralım.
  4. Mısırın yarısına bu karışımı sürelim.
  5. Üzerine dilediğiniz başka gereçleri ekleyelim.
  6. Mısırı ikiye katlayıp afiyetle yiyelim ❤️.

Mısır Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Börek (Videolu)
Hamsiköy Sütlaçı
Soya Soslu Tavuk
Saray Lokumu
Pizza Görünümlü Börek (Videolu)
Pratik Supangle Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |