Yoğurt Tatlısı
Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu ve rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alıp kaynatalım inmesine yakın limon suyu ekleyelim.
- Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpalım öteki gereçleri de ek edip karıştıralım.
- Yağlanmış kare borcam tepsiye dökelim evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim, güzel çekmesi için şerbet ve tatlı ılık olmalıdır.
- Soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim afiyet olsun.
Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










