Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi

Haşhaşlı Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mor haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Haşhaşlı Muhallebili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz, üzerine şeker ve vanilya ek edip köpürene kadar çırpıyoruz, akabinde süt, sıvı yağ ek edip karıştırıyoruz .
  2. En son kabartma tozunu ek edip çırpıyoruz, kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz, en son haşhaşı koyup yağlanmış tart kalıbına döküyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz, fırından alırız soğumaya bırakıyoruz.
  4. Diğer taraftan uygun bir tencereye su ve şekeri alıyoruz, 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz ,şerbetin birinci sıcaklığı çıkınca soğuk tatlımızın üzerine döküyoruz.
  5. Diğer taraftan uygun bir tencereye süt ,şeker ve unu alıyoruz düzgünce karıştırıyoruz ocağa alıyoruz ,karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ek edip karıştırıyoruz, tatlımızın üzerine döküyoruz, en son üzerine hindistan cevizi çokça serpiyoruz.
  7. 2 saat buzdolabından dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Haşhaşlı Muhallebili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası
Mantı Salatası
Mayalama Yöntemi Tereyağ
Portakallı Revani
Kız Kıza Date Masası
Çok Lezzetli Limonata Tarifi
Hdabla | © 2025 |