Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mor haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek yemek un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz, üzerine şeker ve vanilya ek edip köpürene kadar çırpıyoruz, akabinde süt, sıvı yağ ek edip karıştırıyoruz .
- En son kabartma tozunu ek edip çırpıyoruz, kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz, en son haşhaşı koyup yağlanmış tart kalıbına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz, fırından alırız soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer taraftan uygun bir tencereye su ve şekeri alıyoruz, 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz ,şerbetin birinci sıcaklığı çıkınca soğuk tatlımızın üzerine döküyoruz.
- Diğer taraftan uygun bir tencereye süt ,şeker ve unu alıyoruz düzgünce karıştırıyoruz ocağa alıyoruz ,karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ek edip karıştırıyoruz, tatlımızın üzerine döküyoruz, en son üzerine hindistan cevizi çokça serpiyoruz.
- 2 saat buzdolabından dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







