Kırmızı Erik Marmelatı
Kırmızı Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg erik
- 2 kg şeker
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Kırmızı Erik Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erikleri yıkayıp,ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp üzerine şekeri koyup 1-2saat dinlendirelim.
- Şeker eriyip suyunu bırakınca orta ateşte orta ara karıştırarak erikleri pişirelim.
- Erikler yeterlice pişip ezilince blender ile pürüzsüz hale getirelim.
- Ardından limon suyu ve limon tuzunu da ekleyip bir 10 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.
- Sıcağıyla kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatalım.
- 1 gün boyunca bir bez ile sarıp bekletelim.
- Ertesi gün marmelatınız yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Not: koyu kıvamlı bir marmelat yapmayı tercih ettiğim için su koymadım. Daha sıvı marmelat yapmak isterseniz 1/2 su bardağı su ek edebilirsiniz.
Kırmızı Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









