Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza

Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz maya

Sosu için:

  • 1 su bardağı domates sos
  • 1 tatlı kaşığı reyhan

Üzeri için:

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 büyük patlıcan közlenmiş
  • 3 adet kapya biber közlenmiş (hazır köz de kullanabilirsiniz)
  • Çeyrek kangal sucuk
  • 2 yemek kaşığı kadar konserve mısır (tercihen)

Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pizza hamuru için yoğurma kabına unu, mayayı, zeytinyağını ve tuzu koyup karıştırın, üzerine suyu azar azar dökerek ele yapışan bir hamur yoğurun ,suyu dikkatlice dökün her unun su alma kapasitesi farklı olabiliyor hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalandırın.
  2. Tavaya zeytinyağını koyun piyaz doğranmış soğanı koyup hafif kavurun tuz ve baharatlarını ekleyip ocağı kapatın.
  3. Sucukları dilimleyin ,temizlenmiş köz biber ve patlıcanı küçük küçük doğrayın. Farklı ayrı tabaklara koyun.
  4. Mayalanan hamurun havasını alıp pişirme kağıdı serili tepsiye dökün dilerseniz hamuru dökmeden evvel mısır unu serpebilirsiniz elinizi hafif yağlayıp ortasından kenara yanlışsız bastırarak tepsi ölçüsüne nazaran genişletin, benim tepsi ölçüsü 35 cm yanlardan 1,5 cm kadar boşluklar kaldı yani 33_34 cm çapında bir pizza oluyor hamurun kenarlarını ortasına nazaran hafif kalın bırakın.
  5. Domates sosunu ve reyhanı karıştırın hamurun kenarlarına gelmeyecek biçimde hamura sürün hamurun kabarmaması için çatalla her yerine batırın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin hamuru fırından çıkarıp üzerine sırayla rendelenmiş kaşar peynirini kavrulmuş soğanı köz kapya patlıcan ve sucukları dizin. Üzerine mısırları serpiştirin.
  7. Tekrar fırına verin kaşarlar eriyip sucuklar hafif kızarınca fırından çıkarın dilimleyip yanında ayran yada rastgele bir içecek ile servis yapın afiyet olsun.

Not; pizzanın sosu için sulandırılmış salça yada konutunuzda kıştan kalan acı soslarıda değerlendirebilirsiniz hamurunu yazdığım ölçülerde yaparsanız bu materyalle ülkü oluyor materyal ağır olduğu için hamuru fazla inceltmeyin.

Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye
Peynirli İrmik Helvası
Salata , Dolma Baharatı
Yoğurtlu Semizotu Çorbası
Meyhane Pilavı
Pişi
Hdabla | © 2025 |