Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram kıl biber
- 1 kilogram domates
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tenceremizi alıyoruz ve ısıtıyoruz ,daha sonra zeytinyağımızı ve sirkemizi tenceremize döküyoruz ,kaynatıyoruz o hafif kaynayana kadar da biberlerimizi robottan geçiriyoruz fakat çok sulu olmayacak biraz dişe gelebilir ve onu da kaynayan sirke karışımımızın üzerine döküyoruz.Onu da kaynamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra domateslerimiz kaynarken biberlerimizi ve soyduğumuz sarımsaklarımızı doğruyoruz göz kararı. Onları da kaynayan domateslerimizin içine atıyoruz ve biraz biberimizin rengi değişene kadar bekliyoruz.
- En sonra da tuzu şekeri ve kırmızı biberimizi ek edip güzelce karıştıralım.
- Şimdi ise olan turşumuzu kavanozlara alıp karanlık ve serin bir yerde bekletelim işte hepsi bu kadar yiyen herkese afiyet şifa olsun 😉.
Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








