Kıtır Ekmekli Erişte Makarna
Kıtır Ekmekli Erişte Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Kıtır ekmek için;
- 2 dilim ekmek
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıtır Ekmekli Erişte Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyup eritmeye başlıyoruz, eriyen yağın içine erişte makarnayı döküp biraz kavuruyoruz.
- 2 su bardağı sıcak suyumuzu makarnanın üstüne döküp tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatıp tencereye kağıt havlu ile kapağını kapatıp makarnamızın demlenmesini bekliyoruz.
- O sırada ekmek dilimlerini küçük küp şekilinde kesip yağ ile bir tavaya alıyoruz.
- Orta ateşte karıştıra karıştıra ekmekleri kızartıyoruz.
- Kızaran ekmekleri servis ettiğiniz makarnanın üzerine istediniz kadar ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ❤️.
Kıtır Ekmekli Erişte Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











