Kıtır Ekmekli Erişte Makarna

Kıtır Ekmekli Erişte Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Kıtır ekmek için;

  • 2 dilim ekmek
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıtır Ekmekli Erişte Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyup eritmeye başlıyoruz, eriyen yağın içine erişte makarnayı döküp biraz kavuruyoruz.
  2. 2 su bardağı sıcak suyumuzu makarnanın üstüne döküp tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
  3. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp tencereye kağıt havlu ile kapağını kapatıp makarnamızın demlenmesini bekliyoruz.
  4. O sırada ekmek dilimlerini küçük küp şekilinde kesip yağ ile bir tavaya alıyoruz.
  5. Orta ateşte karıştıra karıştıra ekmekleri kızartıyoruz.
  6. Kızaran ekmekleri servis ettiğiniz makarnanın üzerine istediniz kadar ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ❤️.

Kıtır Ekmekli Erişte Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkan Sosu- Lutenitsa
Çikolatalı Kruvasan
Ton Balıklı Sandviç
Kısır
Mercimekli Köfte (Antep Usulü)
Zencefilli Shot
Hdabla | © 2025 |