Fırında Patates Yemeği

Fırında Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 5 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Fırında Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içine, çok küçük doğranmış kuyruk yağı,kuşbaşı et ,biber salçası ,tereyağı, zeytinyağı, pul biberi, kekik, kimyon, karabiber, sarımsak,ilave ederek birlikte karıştırın.
  2. Ardından piyaz biçimde doğranmış kuru soğanı, karıştırma kasenin içine bırakın.
  3. Küçük küp halinde doğranmış patatesi, ve doğranmış biberleri ek ilave edin.
  4. Tüm gereçleri birlikte karıştırıp ,kullanacağınız borcama gereçleri bırakın.
  5. Yemeğin üzerine, yarım çay bardağı su, ek edin. Ve yağlı kağıdı yavaşça sudan geçirip, borcam üzerine serin. Akabinde fırında patates yemeğini pişirin.
  6. Patates yemeği fırından çıktıktan sonra, üzerine pul biber, ve kekik serpin, istek ederseniz ,pirinç pilavı ile birlikte ikram edin. Afiyet olsun 🙏🪷.

Fırında Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Kurabiye
Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava
Yaprak Kurabiye
İrmikli Sütlü Tatlı (10 Dakikada Hazır)
Evde Profiterol Tarifim
Tart Kalıbında Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |