Mis Gibi Ev Yoğurdu

Mis Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg taze günlük süt
  • 1 hazır maya (kasaptan aldım süt ile beraber)

Mis Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 litre günlük aldığım çiğ sütü evvel ocakta kaynattım.
  2. Sonra 40 dereceye gelene kadar soğuttum bunun için mutfak sıvı derecesini kullandım.
  3. Yaklaşık bir yemek kaşığı kadar olan mayayı yoğurdun içinde hafif çırparak ağzını kapattım.
  4. Sonra üstünü güzelce sardım.
  5. 6 saat sonra sardığım yerden aldım ve direk buzdolabına koydum.
  6. Bir gece bekleyip açtım afiyet olsun şimdiden.

Mis Üzere Konut Yoğurdu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Pankek (Bayılacaksınız Hem Çok Vitaminli Hem Lezzetli)
Sıcak Çikolata Soslu Islak Kurabiye
Fellah Köfte
Muhallebili Borcam Pastası
Su Böreği
Portakallı Çikolatalı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |