Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos

Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg kapya kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yedibaharat (çiğ köftelik)
  • 3 adet acı biber

Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberleri yıkayın, ve süzün,kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Ardından biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biberleri dizin, ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  4. Kapya biberleri 230 derecede üzerleri kızarana pişirin ,ve fırının ağzı kapalı olarak, fırın içinde bekletin. Bu halde kabukları kolay soyuluyor.
  5. Kapya biber piştikten sonra, kabuğunu soyun ve rondoya bırakın, üzerine sarımsak ve acı biber ek ederek tüm malzemeyi, rondodan çekin.
  6. Tencerenin içine ,zeytinyağı ve biber salçası ek ederek, biber salçasını kavurun.
  7. Ardından tencerenin içine, rondodan çekilmiş kapya biberleri, tuz ek ederek birlikte,karıştırarak orta ateşte sosumuzu pişirin.
  8. Sos piştikten sonra, üzerine yedibaharat ek edin,sosu karıştırın, ocağın altını kısın ve yeni steril edilmiş pak kavanoza sosu bırakın yeni alınan ve steril edilen kavanoz kapağı ile, kavanozu sıkıca kapatın.
  9. Ardından kavanozları, serin ve karanlık bir yerde, koruma edin. Afiyet olsun 🙏🪷.

Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Kavurmalı Pilav
2 Renkli Tatlı
Soslu Köfte
Kapalı Burger
Glutensiz Yulaf Ezmeli Poğaça
Nar Ekşili Salata
Hdabla | © 2025 |