Puf Puf Poğaça
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayırdım, akını da hamura koydum)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ( ben zeytin yağı kullandım)
- 100 gram tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4-5 su bardağı un
Arası için;
- Taze mesken peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru mayayı ılık süt ve ılık suda beş dk beklettikten sonra içine şeker, tuz, yumurta akını, sirke, oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağını ekleyelim ve karıştıralım.
- Daha sonra unu denetimli olarak ekleyelim ve yumuşacık hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 1 saat dinlendirelim, vakit diliminin sonunda bezelere ayıralım ve içine taze mesken peynirini koyup istediğimiz şekili verelim .
- Tepsiye dizdikten sonra on dk da tepsi mayasını almasını bekleyelim, daha sonra 180 derece fırında 25 dk pişirelim afiyet olsun 🥰.
Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








