Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı

Gaziantep Metodu Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram çekilmiş kuyruk yağlı kuzu eti
  • 4 tane kebaplık patlıcan
  • 5 tane domates
  • 5 tane biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Gaziantep Metodu Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıymaya baharatları ekleyip yoğuralım.
  2. Daha sonra patlıcanları doğrayalım ve ortasına kıymayı yuvarlak form verip koyalım.
  3. Daha sonra biberleri ve domatesleri doğrayalım.
  4. Doğradığımız biberleri ve domatesleri tepsinin ortasına koyalım ,biraz sıvı yağ gezdirip evvelden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ayarda pişirelim.

Gaziantep Yordamı Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası
Havuçlu Tarçınlı Kek
Kalıpta Zebra Kek Tarifi
Muzlu Rafine Şekersiz Kek
Firik Pilavı
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |