Yayla Çorbası Tarifi
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- İsteğe bağlı pul biber
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 1 litre su koyup kaynatın.
- Yıkadığınız yarım çay bardağı pirinçi ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız karışıma tencereden azar azar sıcak sudan ekleyip ılıştırın.
- Daha sonra yavaşça çorbaya ek ederek karıştırın.
- Çorba kaynadığında tuzunu ekleyin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip içine kuru nane (ve isterseniz pul biber) koyun. Bu sosu kaynayan çorbanın üzerine gezdirin.
- Karıştırarak ocaktan alın ve sıcak servis edin.
Püf noktaları
• Yoğurt kesilmemesi için karışımı çorbaya eklemeden evvel kesinlikle ılıştırın.
• Daha ağır bir kıvam için yoğurt ölçüsünü artırabilirsiniz.
• Yanında çıtır ekmek ya da börekle servis ederek lezzeti katlayabilirsiniz.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






