Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 5 su bardağı kaynar su  (kıvama göre)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları doğrayıp tencereye sıvı yağı alıp soğan kavrulur.
  2. Üzerine un eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  4. Bakliyat eklenir. 2 cins çevrilir.
  5. Kaynar su ve tuz konularak düdüklü tencerede 15 dk pişirilir.
  6. Süre sonunda şayet taneli ise blender ile birkaç defa çalıştırılarak ezilir.
  7. Sosu da başka bi kapta tereyağ eritilir kızınca içine baharat eklenir. Ve çorbaya eklenir.

Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulut Kek
Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Tavuk Taşlığı Tarifi
Van Cacığı (Harika)
Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
Taze Yeşil Fasülye Tarifi
Hdabla | © 2025 |