Maklube
Maklube Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram yağsız kuşbaşı et
- 3 bardak pirinç (200 ml)
- 2 tane patates
- Tereyağ
- Sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Yoğurt
Salata için;
- Mor lahana
- Havuç
- Kıvırcık
- Domates
- Salatalık
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi minik küp küp keselim.
- Tencereye alıp bir taşım kaynayınca suyunu döküp düdüklü tencereye koyalım, yapışmayacak kadar su ekleyelim, tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirelim.
- Pişireceğimiz tencereye alalım.
- En alta et, üzerine pirinçin yarısını, küp küp tereyağını ve tuz ekleyelim.
- Yuvarlak kestiğimiz patatesi kızartıp üzerine dizelim son olarak kalan pirinçi tuzu ve tereyağını ekleyelim.
- Malzemelerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ekleyelim.
- Kısık ateşte pilav pişine kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Üzerine havlu kağıt koyup 10 dakika demlendirelim.
- Hazırladığımız salata ve yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










