Pişi Tarifi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 yumurta
  • 2 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (kıvama nazaran eklenebilir)

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir bardak ılık suya maya ve şeker eklenir, çırpılır ve mayanın etkinleşmesi için 5 dk beklenir.
  2. Süt ve yumurta eklenir. Yeterlice çırpılır ve denetimli biçimde un ve tuz eklenir.
  3. Hamur hafif ele yapışacak yumuşaklıkta olmalıdır.
  4. Hamur kabarana kadar dinlendirilir.
  5. Un serpilerek büyük bezeler elde edilir.
  6. Bardakla şekillendirilir.
  7. Ortası delinerek uygunca kızmış yağda kızartılır.

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Tavuk Kanat
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )
İç Pilav
Açma
Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |