Pişi Tarifi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- 1 yumurta
- 2 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (kıvama nazaran eklenebilir)
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir bardak ılık suya maya ve şeker eklenir, çırpılır ve mayanın etkinleşmesi için 5 dk beklenir.
- Süt ve yumurta eklenir. Yeterlice çırpılır ve denetimli biçimde un ve tuz eklenir.
- Hamur hafif ele yapışacak yumuşaklıkta olmalıdır.
- Hamur kabarana kadar dinlendirilir.
- Un serpilerek büyük bezeler elde edilir.
- Bardakla şekillendirilir.
- Ortası delinerek uygunca kızmış yağda kızartılır.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






