Bayatlamayan Poğaça
Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram quark (bulamazsanız süzme yoğurt)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (150ml kadar)
- 2 yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Un (700-750g kadar)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı süt
- 1 çay kaşığı yağ
- Susam
- Haşhaş
İç harç:
- 1-2 kalıp beyaz peynir
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariçindeki tüm gereçleri karıştırın yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğurun.
- Un hamurla bütünleştikten sonra tereyağını ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
- Üzerini kapatıp bir saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın istediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
- İç harcını 1,5 tatlı kaşığı kadar koyup hamurları kapatın. Benim üzere peynirli yahut patatesli yapabilirsiniz.
- 15-20 dakika tepsi mayası yaptırıp, yumurtalı karışımı sürüp 200derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🫶🏼.
Ben bu ölçülerde yapıp soğuduktan sonra poşetleyip derin dondurucuya koyuyorum. Dondurucudan çıktıktan sonra birinci anındaki üzere taptaze🫶🏼🤗.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















