Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram quark (bulamazsanız süzme yoğurt)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (150ml kadar)
  • 2 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un (700-750g kadar)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı yağ
  • Susam
  • Haşhaş

İç harç:

  • 1-2 kalıp beyaz peynir

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariçindeki tüm gereçleri karıştırın yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğurun.
  2. Un hamurla bütünleştikten sonra tereyağını ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  3. Üzerini kapatıp bir saat mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru tezgaha alın istediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
  5. İç harcını 1,5 tatlı kaşığı kadar koyup hamurları kapatın. Benim üzere peynirli yahut patatesli yapabilirsiniz.
  6. 15-20 dakika tepsi mayası yaptırıp, yumurtalı karışımı sürüp 200derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🫶🏼.

Ben bu ölçülerde yapıp soğuduktan sonra poşetleyip derin dondurucuya koyuyorum. Dondurucudan çıktıktan sonra birinci anındaki üzere taptaze🫶🏼🤗.

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Kahvaltılık Krep
Etli Yaprak Sarma
Tiramisu
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Patatesli Omlet (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak)
Vişneli Limonlu Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |