Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

Sosu için;

  • 2 su bardağı domates sosu ( kışlık kavanozunuz varsa sos onuda kullanabilirsiniz ben o denli yaptım)
  • 2 yemek zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • İsteğe nazaran fesleğen

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Yeşil biber
  • Kırmızı kapya
  • Mısır

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurunu öncelikle hazırlayalım bunun için unu ve ılık suyu ve öbür materyalleri ekleyip yoğuralım.
  2. Mayalanırken materyalleri doğruyalım zeytin, biber ve kaşarı rendeleyelim.
  3. Mayalanan hamuru eşit 3 modüle bölelim ,bunu merdane yardımıyla hamuru açık yuvarlak kenarları kalın biçimde üzerinide kabarmasın diye çatala delelim .
  4. Salçalı sos için ben kışlık hazır kavanoz kulandım, dilerseniz 1 yemek kaşığı salça ,1 su bardağı suyla salçayı hazırlıyabilirsiniz içinede kekik ekleyin.
  5. Salçalı sosu en alta üzerine sucuk ve başka gereçleri ekleyip kaşarda en üstüne gezdirelim.
  6. 200 derece fırında pişirelim afiyet olsun.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol Tam Ölçülü
Doğal Ev Yapımı Pulbiber (Videolu)
Patatesli Börek
Leblebi Kremalı Kurabiye
Mayasız, Yumurtasız, Çıtır Çıtır Pişi (15 Dakikada Sofrada)
Kısır (Tarsus Arap Usulü)
Hdabla | © 2025 |