Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için;
- 2 su bardağı domates sosu ( kışlık kavanozunuz varsa sos onuda kullanabilirsiniz ben o denli yaptım)
- 2 yemek zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- İsteğe nazaran fesleğen
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Zeytin
- Yeşil biber
- Kırmızı kapya
- Mısır
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurunu öncelikle hazırlayalım bunun için unu ve ılık suyu ve öbür materyalleri ekleyip yoğuralım.
- Mayalanırken materyalleri doğruyalım zeytin, biber ve kaşarı rendeleyelim.
- Mayalanan hamuru eşit 3 modüle bölelim ,bunu merdane yardımıyla hamuru açık yuvarlak kenarları kalın biçimde üzerinide kabarmasın diye çatala delelim .
- Salçalı sos için ben kışlık hazır kavanoz kulandım, dilerseniz 1 yemek kaşığı salça ,1 su bardağı suyla salçayı hazırlıyabilirsiniz içinede kekik ekleyin.
- Salçalı sosu en alta üzerine sucuk ve başka gereçleri ekleyip kaşarda en üstüne gezdirelim.
- 200 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








