Kokoş Gün Salatası
Kokoş Gün Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane patates dereotu
- 1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzerine ;
- 1 tane pancar
- 2 tane havuç
- 1 tane mısır
- 7 yaprak üçgen kesilmiş olan yufka
Pancara sürmek için;
- 3 yemek kaşığı labne
Yufkaları börek üzere kızartmak için ;
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
Kokoş Gün Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patates, pancar, havuç ve mısır haşlanır onlar haşlanırken yufkalar çöp şişe sarılıp kızartılır .
- Dereotu ince ince doğranır.
- Haşlanmış patates ezilip içine tuz ,karabiber ve tereyağı konulup pürüzsüz bir biçimde karıştırılır.
- Daha sonra içine dereotu da eklenip karıştırılır.
- Mısırlar ayıklanır (konserve yahut donmuşta kullanılabilir) streç sarılmış tart kalıbına patates konulup üzeri kaşıkla düzeltilir.
- Daha sonra servis yapılacak bir tabağa karşıt çevrilir.
- Daha sonra pancarlar ve havuçlar kabukları soyulup dilimlenir, pancar ikiye bölünür, daha sonra yarım ay olunca bir ikiye daha ayrılır .
- Havuçlar halka halka doğranır, patatesin üzerine pancara labne sürülür, üzerine havuç sırayla dizilir, bir alta kızartılmış yufka börekler dizilir.
- Sonra yeniden pancarlı labne havuç konulur ,sırayla sonra boşluk olan yerlere mısır konulur ,işlem bu türlü devam eder herkese afiyet olsun.
Kokoş Gün Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







