Haşlamadan Karnabahar Kavurma

Haşlamadan Karnabahar Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 karnabahar
  • 3-5 yemek kaṣığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diṣ sarımsak
  • Tuz

Salça sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Salçayı açmak için su

Haşlamadan Karnabahar Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar, çiçeklerine ayrılır, yıkanır ve süzülür. Büyük karnabahar başları ise bıçak yardımı ile 2ye yahut 4de kesilir.
  2. Uygun ve yapıṣmayan tencere tavaya sıvı yağ konur. Karnabahar eklenir, kavura kavura kısık ateṣte karıṣtırılır.
  3. 2. Usul ise, karnabaharı ekledikten sonra çok kısık ateṣte üstü kapalı piṣirilir fakat ortada karıṣtırılır ve düzgünce yumuṣayana kadar o denli yapılır haṣlamadan.
  4. Eğer karnabaharınız çok sert ve taze değil ise yarım yahut 1 bardak çay bardağı su ekleyip öylece üstü kapalı piṣirebilirsiniz.
  5. Karnabahar piṣtikten sonra servis tabağın alınır ve tıpkı tava tencereye sıvı yağ ve salça konur.
  6. Kısık ateṣte karıṣtırarak kavrulur.
  7. Salça kavrulduktan sonra su, tuz konur ve karnabaharın üzerine dökülür.
  8. Yoğurt sosu için bir kaseye yoğurt, tuz ve sarımsak rendelenir ve karıştırılır.
  9. Yoğurt sos salça üzerine dökülür.
  10. Dilerseniz karnabahar üzerine evvel yoğurt ve daha sonra yoğurdun üzerine salça sosu dökebilirsiniz.
  11. En son isteğe bağlı kuru nane ve yahut pulbiber serpilir.

Haşlamadan Karnabahar Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Kahvaltı
Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı
Sütlü Biber
Hem Kolay Hem Lezzetli Patatesli Milföy Mantısı
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |