Haşlamadan Karnabahar Kavurma
Haşlamadan Karnabahar Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 karnabahar
- 3-5 yemek kaṣığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diṣ sarımsak
- Tuz
Salça sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Salçayı açmak için su
Haşlamadan Karnabahar Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar, çiçeklerine ayrılır, yıkanır ve süzülür. Büyük karnabahar başları ise bıçak yardımı ile 2ye yahut 4de kesilir.
- Uygun ve yapıṣmayan tencere tavaya sıvı yağ konur. Karnabahar eklenir, kavura kavura kısık ateṣte karıṣtırılır.
- 2. Usul ise, karnabaharı ekledikten sonra çok kısık ateṣte üstü kapalı piṣirilir fakat ortada karıṣtırılır ve düzgünce yumuṣayana kadar o denli yapılır haṣlamadan.
- Eğer karnabaharınız çok sert ve taze değil ise yarım yahut 1 bardak çay bardağı su ekleyip öylece üstü kapalı piṣirebilirsiniz.
- Karnabahar piṣtikten sonra servis tabağın alınır ve tıpkı tava tencereye sıvı yağ ve salça konur.
- Kısık ateṣte karıṣtırarak kavrulur.
- Salça kavrulduktan sonra su, tuz konur ve karnabaharın üzerine dökülür.
- Yoğurt sosu için bir kaseye yoğurt, tuz ve sarımsak rendelenir ve karıştırılır.
- Yoğurt sos salça üzerine dökülür.
- Dilerseniz karnabahar üzerine evvel yoğurt ve daha sonra yoğurdun üzerine salça sosu dökebilirsiniz.
- En son isteğe bağlı kuru nane ve yahut pulbiber serpilir.
Haşlamadan Karnabahar Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






